Канелени бутер охлювчета с тиква и орехи

Kristine TenovaKristine Tenova
Чирак
18
349
65
14/11/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - 1/2 (малка)
  • орехи - 4 - 5 броя
  • бутертесто - 1 опаковка 800 г
  • канела - 1 пакетче
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива, обелва и сварява. Оставя се да изстине леко, след което с вилица или прибор за намачкване се прави на пюре.

Бутертестото се отваря, развива и се доразточва с дървена точилка (ако нямате, може да използвате бутилка от вино или прав буркан).

След това се намазва равномерно с тиква, така че да покрива добре тестото (виж снимката).

Орехите се счупват, изваждат се ядките, след което се смилат в мелачка за ядки на едро. Поръсват се върху тиквата.

Накрая се поръсва с канелата.

Рулото се завива по дългата му част и се нарязва на кръгчета с дебелина около два сантиметра.

След това охлювчетата се подреждат в тава върху кухненска хартия за печене.

Печката се загрява на 200 градуса с вентилатор. В загрята вече фурна се слагат да се пекат бутер сладкишите за около 20-25 минути или докато придобият леко златист цвят.

Канелените бутер охлювчета с тиква и орехи могат да се поръсят с пудра захар по желание. Поднасят се топли с чай или кафе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
18.03.2020 18:00
Супер са!
0
0