Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете солта, направете кладенче в средата, добавете натрошената мая и захарта, налейте около 100 мл от топлата вода и оставете за около 10 мин. маята да шупне.
Добавяйте останалата вода по малко, докато омесите меко тесто, оформете на топка, намажете с олио, завийте с кърпа и оставете да втаса за около час на топло място.
Премесете готово тесто за питки, разделете го на 6 топчета, от всяко топче оформете малко овално хлебче, готовите мини хлебчета подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Направете по 3 разреза на всяко хлебче, поръсете с малко брашно, печете хлебчетата за 30 мин. на 200 градуса и след това за още 10 мин. на 180 градуса с вентилатор. Готовите мини хлебчета от едно време завийте с чиста кърпа и оставете за кратко да омекнат.