Кисело зеле с патешки маншони

15/11/2019
"Кисело зеле с патешки маншони - още една причина да обичаме зимата "
Приготвяне15 мин.
Готвене140 мин.
Общо155 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 238
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сложете в голяма тенджера с вода всички зеленчуци и подправки за бульона - зеленчуците само почистени и разполовени.

Когато течността закъкри, добавете патешките маншони и варете на умерен огън до готовност на месото - около час.

2. Накълцайте лука и го сложете да се запържва бавно в олиото. Зелето нарежете на тънки ивици и когато лукът започне да се карамелизира, го прибавете към него, заедно със скилидките чесън - ситно нарязани или настъргани на фино ренде. Сипете виното и задушете на слаб огън.

3. Прибавете доматите, червения и черен пипер, дафиновия лист и малко сол и налейте 1 ч.ч. и малко от бульона - прецеден. Задушете за около 10 минути и прехвърлете в тавичка, заливайки с още от бульона. Използвайте, колкото прецените, че ще е достатъчно, за да се сготви напълно зелето в него. Сложете и патешките маншони.

4. Печете под капак във фурна загрята на 200 градуса или завийте тавичката с алуминиево фолио.

Когато зелето поеме течността и омекне напълно, махнете капака и оставете за още няколко минути, за да придобие месото лек загар. След това ви остава само да се насладите на това уникално кисело зеле с патешки маншони.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар