Хрупкави домашни гевречета

Хрупкави домашни гевречета

17/11/2019
"Домашни гевречета, които изчезват от чинията в мига, в който попаднат в нея, така че побързайте и си вземете едно... или две"
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 576
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Извадете свинската мас от хладилника и я оставете на стайна температура, за да се отпусне хубаво. Трябва да е много мека, но не и течна.

Сложете всички съставки (без свинската мас) в контейнера на хлебопекарната. Добавете само половината брашно. Изберете програма тесто и включете. Изчакайте да смеси продуктите и добавете половината от останалото брашно. Сложете по малки количества от свинската мас и изчакайте да се усвои напълно.

Когато сложите всичката мас, добавете и останалото брашно. Тестото трябва да е меко и да не лепи. Щом хлебопекарната спре да меси, засечете половин час.

При мен втасването е един час, за това трябва аз да я изключа. Извадете готовото тесто и разточете на правоъгълник. Направете плънката, като разбиете белтъка с вилица на пяна и добавете натрошеното сирене.

Разрежете тестото на ленти, широки два пръста. Сложете от плънката и затворете краищата. Усучете един фитил, а след това още един. Съединете двата фитила и от тях направете един, като усуквате и двата едновременно.

Затворете на геврек и оставете в тава, застлана с хартия за печене. Постъпете по същия начин и с останалите ленти. Намажете с жълтък, олио и прясно мляко. Оставете на топло да втасат за 30-40 минути. Печете хрупкавите домашни гевречета в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути или до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Източник: idapohapnem- блог
0
0