Начин на приготвяне
Свинско месо се нарязва на парчета, овкусяваме със сол, черен пипер и кимион. Морков, обелен, се нарязва на полумесеци, а лукът се нарязва на ивици.
В тенджера се загрява олио, запържва се свинското месо от двете страни до зачервяване. Прибавя се нарязан лук и полумесеци морков, разбърква се, докато омекнат малко зеленчуците.
Прибавяме и отцедени от консерва гъби, разбърква се за кратко и овкусяваме с пушен червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сухи подправки риган и чубрица.
Налива се вода да е до продуктите и се готви под капак на тих огън до готовност на месото и да остане на мазнина.
Сервираме готовата кавърма, докато е още топла.
Вкусна и лесна кавърма от Бургаския край.