Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от Бургаския край

Кавърма от Бургаския край

Кавърма от Бургаския край
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 180 г консерва
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • кимион
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо се нарязва на парчета, овкусяваме със сол, черен пипер и кимион. Морков, обелен, се нарязва на полумесеци, а лукът се нарязва на ивици.

В тенджера се загрява олио, запържва се свинското месо от двете страни до зачервяване. Прибавя се нарязан лук и полумесеци морков, разбърква се, докато омекнат малко зеленчуците.

Прибавяме и отцедени от консерва гъби, разбърква се за кратко и овкусяваме с пушен червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сухи подправки риган и чубрица.

Налива се вода да е до продуктите и се готви под капак на тих огън до готовност на месото и да остане на мазнина.

Сервираме готовата кавърма, докато е още топла.

Вкусна и лесна кавърма от Бургаския край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: