Домашен варен салам

23/11/2019
"Салам трябва да има винаги наблизо - дали за мезе, дали за сандвичи, а когато е домашен варен, е просто задължително "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 734
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кайма - 600 г смес
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сух - 1 ч.л. магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1бр.
  • шамфъстъци - 1 шепа
  • прошуто - 100 г Хамон
  • червен пипер - за опазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата. Нарежете хамон на дребно. Сложете и него, заедно с яйцето, шамфъстък и всички подправки. Омесете хубаво каймата, докато стане на парцали.

Вземете голямо парче стреч фолио и сложете каймата вътре. Завийте и оформете салам. Оставете в хладилника за половин час. Извадете и оваляйте всички страни в червения пипер. Вземете парче алуминиево фолио, сложете салама вътре и завийте отново хубаво (като бонбон).

В тенджера под налягане налейте 200 мл вода и сложете кошничката за готвене на пара, а в нея салама. Затворете и гответе 25 минути. Извадете, отворете и оставете да изстине. Оставете в хладилника за една нощ готовия домашен варен салам.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар