Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на хапки.
Загрейте олиото и запържете в него месото до зачервяване. Налейте топла вода, два пръста над месото. Прибавете черния пипер на зърна, бахара, дръжките от магданоза и целина. Варете месото до готовност. Времето зависи от самото месо.
През това време почистете и нарежете всички зеленчуци.
След това прецедете телешкия бульон, в който е вряло месото, и го сложете на котлона да заври. Течността трябва да е около 1.5 л. Ако е необходимо добавете и малко вода.
Щом заври прибавете месото и нарязаните зеленчуци. Подправете със сол, черен пипер и листа целина. Гответе на среден котлон около 20 минути. След това прибавете ориза и гответе още 10-15 минути до готовност.
Малко преди да махнете от котлона, добавете малко масло.
Поднесете телешката чорба с ориз гореща, гарнирана със ситно нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!