Телешка чорба с ориз

Телешка чорба с ориз
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Телешка чорба с ориз - консумирайте с топло хлебче, за предпочитане домашно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • картофи - 2 бр.
  • целина - няколко листа
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 50 г
  • черен пипер - 7 - 8 зърна +смлян
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на хапки.

Загрейте олиото и запържете в него месото до зачервяване. Налейте топла вода, два пръста над месото. Прибавете черния пипер на зърна, бахара, дръжките от магданоза и целина. Варете месото до готовност. Времето зависи от самото месо.

През това време почистете и нарежете всички зеленчуци.

След това прецедете телешкия бульон, в който е вряло месото, и го сложете на котлона да заври. Течността трябва да е около 1.5 л. Ако е необходимо добавете и малко вода.

Щом заври прибавете месото и нарязаните зеленчуци. Подправете със сол, черен пипер и листа целина. Гответе на среден котлон около 20 минути. След това прибавете ориза и гответе още 10-15 минути до готовност.

Малко преди да махнете от котлона, добавете малко масло.

Поднесете телешката чорба с ориз гореща, гарнирана със ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: