Агнешки ребра с джинджифил

28/11/2019
"Агнешки ребра с джинджифил - това е ястие, което всяка фурна заслужава, ако ни разбирате "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 680
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • агнешки ребра - 550 г
  • джинджифил - 20 г необелен корен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - около 8 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • черен пипер - 3 - 4 щипки или на вкус
  • картофи - 6 - 8 бр. пресни, дребни (червени)
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • мента - 1 ч.л. сушени листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Ребърца

Начин на приготвяне

1. Чесънът и джинджифил (без да се бели) се настъргват на фино ренде. Смесват се със соев сос, зехтин и черен пипер и с тази смес хубаво се натриват агнешките ребърца. Те могат да се оставят цели или разполовени на две за две отделни порции.

Поставят се в купа, покриват се със стреч фолио и се прибират в хладилник за 4-5 часа.

2. Когато ребърцата хубаво се овкусят, се слагат в намазнена със зехтин тавичка и се заливат с малко бяло вино и се поръсват с мента. На дъното на тавичката се сипва водата и се завива с алуминиево фолио.

Пекат се на 150 градуса, бавен огън за 1 час и 20 минути.

3. Картофките се режат на тънки шайбички, без да се белят. Посоляват се и се овалват хубаво в зехтин. Разпределят се в тавата при агнешкото, където все още би трябвало да е останала течност, тъй като досега ребрата само са се задушавали. Ако все пак прецените, си добавете още вода или зехтин.

4. Фолиото се отстранява, температурата се увеличава до 180 градуса и агнешкото с картофи се пече до пълна готовност на картофките и златиста коричка на месото - около 30 минути или повече, ако е необходимо.

Толкова ароматни, крехки и вкусни агнешки ребра с джинджифил, че да си оближеш пръстите!

Добър апетит!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар