Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Пържоли с гъби и вино в гювеч

Пържоли с гъби и вино в гювеч

nowayout.bgnowayout.bg
Новак
4238
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 5 - 6 бр.
  • гъби - 2 тарелки
  • лук - 2 - 3 глави стар
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • балсамов оцет
  • олио
  • червено вино - 500 мл домашно
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставям пържолите и овкусявам с подправките. Нарязвам чесъна на дребно, а лука на кръгчета и ги добавям при пържолите.

Разбърквам всичко добре, а след това заливам продуктите с балсамовия оцет (на вкус, лично аз предпочитам да е в повечко), виното и олиото. Отново разбърквам всичко, похлупвам купата и я оставям в хладилника поне за цяла нощ.

На другия ден изваждам купата с маринованите пържоли докато станат на стайна температура, а през това време измивам и нарязвам гъбите на две (или както Ви харесва) и морковите.

След като пържолите са отвърнали (с целия сос от вино и балсамов оцет), а гъбите и морковите са нарязани, ги добавям в гювеча.

Слагам ги в студена фурна и пускам на 180 градуса. В полуготовност може да намалите малко градусите - колкото по-бавно, толкова по-крехко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: