Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запържен боб по Кнежански

Запържен боб по Кнежански

Запържен боб по Кнежански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Запържен боб по Кнежански, с който ви пожелаваме приятен апетит, сигурни сме, че ще бъде такъв"

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч зрял бял боб от Кнежа
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 300 г нарязани или доматена салца
  • сол - 1 ч.л.
  • сол - 2 - 3 с.л
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • подправки - пресен или сушен джоджен и девисил
  • за запържването
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода от предната вечер.

След това се измива, слага се в тенджера под налягане, като се добявят всички зеленчуци - нарязани, подправките - нарязани или стрити и се овкусява.

Долива се около 3 ч.ч.вода, затваря се и се вари около 15-20 минути, след като тендерата започне да изкарва пара. Сваля се от огъня, тенджерата се охлажда и отваря.

В средно дълбок тиган се сипва олиото и се прави запръжка с брашното и червения пипер. Изсипва се бобът от тенджерата, като се бърка непрекъснато, до сгъстяване на боб яхнията.

Може преди поднасяне да се наръси със ситно нарязан пресен джоджен или магданоз. Добър апетит със запържения боб по Кнежански!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Йорданова
Росица Йорданова
Точно както го притотвяме у дома! Добре се е научило момичето!
22.12.2019 00:04