Сполучлив солен мус

05/12/2019
"Фин и лек солен мус, който може да комбинирате с крекери или да намажете на филийки, приятен апетит "
Приготвяне12 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете домата и почистете старателно от семките и сърцевината (това е необходимо, за да не се разводнява соленият мус).

Нарежете на парченца заедно с овчето сирене и чесъна. Сложете при тях рикотата и пасирайте.

В отделна купа разбийте сметаната, докато стане кремообразна. Сложете я на части в другата купа при пасираните продукти и с плавни движения разбъркайте до хомогенност и гладък мус от сирена.

Сметаната може да сипете и разбиете директно при другите съставки. Тогава става по-кремообразна и не толкова пухкава, но пък и в двата случая се получава добре.

Сервирайте този вкусен солен мус от сирена в елегантни чашки и украсете със свежи стръкчета босилек.

За компания на този лесен и сполучлив солен мус използвайте солени крекери или препечени филийки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар