Чеснови картофи с копър и наденица на фурна

05/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 759
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета.

Слагат се в тавата.

Чесънът се нарязва на едро и се разпръсва между картофите.

Поръсва се със сол и черен пипер. Всичко се залива с виното и струя зехтин.

С помощта на нож се правят леки напречни разрези върху надениците и се слагат върху картофите.

Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за около час или докато всичко добие златист загар.

На около 30-ата минута (или докато се запекат достатъчно) обърнете наденичките да се изпекат и от другата страна.

Когато ястието е готово, изключете фурната и извадете наденичките.

Поръсете печените картофи с кашкавала, върнете тавата във фурната и оставете да се разтопи, без да я включвате отново.

Поръсете картофите с копър и върнете наденичките отгоре.

Приятен апетит с тези апетитни чеснови картофи с копър и наденица на фурна!

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
2.31 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар