Начин на приготвяне
Почистените филета от цели риби лаврак измийте и подсушете, след това натъркайте със сол и черен пипер.
За зеленчуковата плънка нарежете на едро лука, чесъна и чушките и ги задушете под капак в зехтина на слаб до умерен огън за 10 минути или докато хубаво омекнат.
Добавете тиквичката и домата, солта и захарта и гответе още 20 минути при често разбъркване.
Включете фурната да загрее до 200 градуса.
Поставете рибните филета върху равна повърхност с кожата надолу. В центъра на всяко сложете по две пълни лъжици с връх от зеленчуците и завийте рибните рулца.
Прехвърлете внимателно рулата от лаврак в тавичка, подмазнена с две лъжици зехтин, може да сложите отдолу и хартия за печене, за да сте сигурни, че кожичката няма да залепне. Поръсете с останалия зехтин и сушени подправки - магданоз, естрагон или друга ваша любима.
Печете, докато месцето загуби прозрачния си оттенък - около 15 минути, и поднесете рибата топла.
Добър апетит!