Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена илария със зехтин и лимонов сок

Печена илария със зехтин и лимонов сок

Печена илария със зехтин и лимонов сок
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • илария - 1 кг
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и люспите. Изплакнете я обилно със студена вода.

Поръсете я със сол и я оставете 3-4 часа, за да се осоли.

Изплакнете иларията и я подсушете.

Поръсете дъното на тава за печене със зехтин.

Подредете рибата, поръсете с лимонов сок, зехтин и отново лимонов сок. Оставете я 15-20 минути.

Загрейте фурната и изпечете рибата до хрупкава коричка със златист загар.

Поднесете печената риба илария с чаша бяло вино и парче лимон.

Да ви е сладко с тази печена илария със зехтин и лимонов сок!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: