Солени кифлички със сирене

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
363
36
371
2
10/12/2019
"Вземете си щипка вдъхновение да приготвите нашите чудни кифлички със сирене, хапвайте докато са още топли "
Приготвяне70 мин.
Готвене25 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 468
  • Преглеждания за месеца956
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и сухата мая се пресяват в голяма купа. Добавят се солта и захарта.

Млякото и маслото се разбъркват добре. Към тях се прибавя и жълтъка.

В брашното се прави кладенче и се изсипва на тънка струя млечната смес, като се бърка непрекъснато. Месете тестото около 5 минути, за да стане еластично.

Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса за около 30-40 минути или докато удвои обема си.

Аз ползвах хлебопекарната на програма за тесто. В такъв случай в кошницата се изсипват течните съставки, после брашно и най-отгоре маята.

Готовото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се разделя на 2.

Всяка топка се разточва на кръг с диаметър около 30 см. Всеки кръг се разрязва на 6 триъгълника.

В края на всеки триъгълник се слага натрошено сирене. Всеки триъгълник се навива като кифличка - от широката към тясната страна.

Солените кифлички се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

Намазват се с разбития жълтък + прясно мляко. Поръсват се по желание със сусам, мак или сол.

Солени кифлички със сирене се оставят да втасат отново за 30 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диляна
Диляна
03.01.2020 17:33
Пухкави и вкусни кифлички.
1
0