Начин на приготвяне
Измиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина.
Останалата част прибавете към съставките за свинска пача.
Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност. След като леко се охладят ги нарязваме на хапки.
В 1/2 от маслото и растителната мазнина запържваме нарязания на много ситно праз.
След като зеленчукът се задуши до омекване, прибавяме към него свинските хрущялни хапки.
Овкусяваме със сол, лютив и сладък червен пипер и черен пипер.
Прехвърляме мезето в тавичка, като добавяме още малко от маслото. Поръсваме с щипка-две лют пипер и запичаме във фурната за 10-15 минути.
Преди да отстраним свинското мезе от фурната го поръсваме с настърган на ситно кашкавал и дозапичаме.
Коментари