Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Страхотно мезе от свински уши

Страхотно мезе от свински уши

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Страхотно мезе от свински уши
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ние пък залагаме на едно по-различно мезе за Коледа - свински ушички и любимото питие, това е гледката, която поръчваме на масата"

Необходими Продукти

  • свински уши - 8 бр.
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • праз - 5 см стрък от бялата част
  • лют пипер - на люспи
  • червен пипер - пушен
  • черен пипер
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина.

Останалата част прибавете към съставките за свинска пача.

Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност. След като леко се охладят ги нарязваме на хапки.

В 1/2 от маслото и растителната мазнина запържваме нарязания на много ситно праз.

След като зеленчукът се задуши до омекване, прибавяме към него свинските хрущялни хапки.

Овкусяваме със сол, лютив и сладък червен пипер и черен пипер.

Прехвърляме мезето в тавичка, като добавяме още малко от маслото. Поръсваме с щипка-две лют пипер и запичаме във фурната за 10-15 минути.

Преди да отстраним свинското мезе от фурната го поръсваме с настърган на ситно кашкавал и дозапичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотно
23.02.2024 08:52