Кремсупа от леща и тиква

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
260
1168
1
16/12/2019
"Забъркваме вкусна крем супичка от леща и тиква, за да стоплим душата и стомаха "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата накисваме от вечерта.

Тиквата нарязваме на кубчета.

В загрелия зехтин запържваме за кратко тиквените семена.

Изваждаме ги върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

Прибавяме разполовената скилидка чесън, кърито и щипка от куркумата, за да активираме ароматите им.

След тях прибавяме тиквените кубчета, нарязания на едро пащърнак и лещата.

Заливаме със зеленчуковия бульон и оставяме тиквената супа за къкри 35-40 минути.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Пускаме и стръкчетата мащерка.

След като зеленчуците се сварят, пасираме супата с леща.

Поднасяме кремсупата от леща и тиква топла, гарнирана със сметана, тиквени семена и стръкче мащерка.

Адаптирано от сп. Меню

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар