Начин на приготвяне
Лещата накисваме от вечерта.
Тиквата нарязваме на кубчета.
В загрелия зехтин запържваме за кратко тиквените семена.
Изваждаме ги върху хартия, за да се отцедят от мазнината.
Прибавяме разполовената скилидка чесън, кърито и щипка от куркумата, за да активираме ароматите им.
След тях прибавяме тиквените кубчета, нарязания на едро пащърнак и лещата.
Заливаме със зеленчуковия бульон и оставяме тиквената супа за къкри 35-40 минути.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Пускаме и стръкчетата мащерка.
След като зеленчуците се сварят, пасираме супата с леща.
Поднасяме кремсупата от леща и тиква топла, гарнирана със сметана, тиквени семена и стръкче мащерка.
Адаптирано от сп. Меню