Свински Крачета с Ориз на Фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
16/12/2019
"Свинските крачета с ориз на фурна са истински деликатес "
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо800
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Почистете и измийте хубаво предварително свинските крачета.

Залейте ги в тенджера със студена вода и варете около 2 часа или докато започне да пада месото от кокала.

При готовност извадете и почистете всички костички от месото.

Нарежете лука на ситно, а почистените предварително гъби на тънки парченца.

Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган.

Запържете лука за около 2 мин и добавете гъбите. Пържете около 8 мин, като разбърквате периодично. Добавете ориза и овкусете с черния пипер.

Ако използвате бульон на кубче, не солете, тъй като бульонът ще бъде достатъчно солен. Разбъркайте хубаво и добавете 2 черпака от бульона.

Гответе, докато оризът поеме бульона.

Подгответе тава. Сипете ориза с останалия бульон в тавата.

Добавете като разпределите навсякъде месото от свинските крачета.

Запечете във фурна на 180°C за около 40 мин или докато се сготви оризът на фурна и поеме бульонът.

Сервирайте свинските крачета с ориз на фурна, като по желание може да поръсите ястието с люта шарена сол.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар