Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени зеленчуци за пости

Задушени зеленчуци за пости

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Задушени зеленчуци за пости
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Обичаме да хапваме задушени зеленчуци и по празници, и в делници"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • магданоз - за поръсване
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите, после ги режем на четвъртинки и ги слагаме в йенска тенджера.

След картофите прибавяме измитите и нарязани други зеленчуци като зелен фасул, домат, морков, лук, след което поръсваме със сол, олио, червен пипер и черен пипер и всичко разбъркваме добре.

Затваряме капака и слагаме в студена фурна на 160 градуса за около 1 час.

Сервираме задушените зеленчуци топли с поръсен магданоз.

Може и да направите някакъв сос за задушените зеленчуци за пости - по ваш избор

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: