Лесна Коледна питка

Н.АкифоваН.Акифова
Готвач
205
123
485
1
21/12/2019
Приготвяне120 мин.
Готвене45 мин.
Общо165 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 088
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г бяло
  • царевично брашно - 500 г
  • мая - 1 п.к.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме двете брашна в една тава, по средата правим улейче и прибавяме пакетче мая, сол и захар, след което започваме да омесваме тестото.

Когато е готово тестото, оставяме да втаса за около 2 часа, след около два часа още веднъж омесваме тестото и слагаме една намазнена тава за печене да престои за още половин час.

Поръсваме с черен сусам и печен на 170 градуса за около 45 минути, след като извадим питката.

Хвърляме малко водичка отгоре на коледната питка и покриваме с кърпа да престои.

Сервираме топла питката за Коледа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Какво е количеството на течността? Вода или мляко използвахте?
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
21.12.2019 14:40
Аз на око преценявам водата, първи слагам 500 мл ако е малко добавям още,с вода е рецептата
2
0