Начин на приготвяне
Почистват се чушките от семената и оставяме в чиния.
В тенджерка се загрява олио, добавя се нарязан стрък праз на полумесеци да се задуши за кратко с лъжица-две вода.
Прибавя се ориз, разбърква се да добие стъклен цвят и наливаме гореща вода - 3 чаши.
Овкусява се с кимион, черен пипер, сол на вкус, чубрица и оставяме да поври на умерен огън, докато набъбне и поеме водата.
Разбърква се периодично да не загори.
С лъжица пълним чушките и нареждаме в тавичка.
Ако ви остане плънка сложете и нея в тавата до пълнените чушки.
Сипва се 1 ч.ч. вода с малко сол и 2-3 с.л. олио.
Печем постните пълнени чушки в загрята фурна 180°C до готовност на ориза.
Сервираме пълнените чушки с ориз и праз с люти червени чушки, поръсени с нарязан пресен магданоз!
Чудесни са за Бъдни вечер!