Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с ориз и праз на фурна

Пълнени чушки с ориз и праз на фурна

Пълнени чушки с ориз и праз на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тиха нощ, свята нощ - и пълнени чушки с ориз... за разкош"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр. пресни
  • олио - 70 мл
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 1 к ч
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • люти чушки - червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се чушките от семената и оставяме в чиния.

В тенджерка се загрява олио, добавя се нарязан стрък праз на полумесеци да се задуши за кратко с лъжица-две вода.

Прибавя се ориз, разбърква се да добие стъклен цвят и наливаме гореща вода - 3 чаши.

Овкусява се с кимион, черен пипер, сол на вкус, чубрица и оставяме да поври на умерен огън, докато набъбне и поеме водата.

Разбърква се периодично да не загори.

С лъжица пълним чушките и нареждаме в тавичка.

Ако ви остане плънка сложете и нея в тавата до пълнените чушки.

Сипва се 1 ч.ч. вода с малко сол и 2-3 с.л. олио.

Печем постните пълнени чушки в загрята фурна 180°C до готовност на ориза.

Сервираме пълнените чушки с ориз и праз с люти червени чушки, поръсени с нарязан пресен магданоз!

Чудесни са за Бъдни вечер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: