Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта за Коледа

Солена торта за Коледа

Солена торта за Коледа
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Отворете хладилника, имаме изненада - страхотна солена коледна торта ви очаква там"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г сварени
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • луканка - 50 г
  • яйца - 2 бр. сварени
  • майонеза - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварени картофи и обелени моркови се отцеждат и нарязват на кубчета.

Сваряват се яйцата, отделя се 1 жълтък, белтъкът се наряза на кубчета, а второто яйце е за украса.

В купа смесваме картофи, моркови, кубчета луканка, като се отделя и за украса.

Прибавя се белтъкът и майонезата. Разбърква се с вилица и се овкусява на вкус с подправките.

В чиния се смесва настърган кашкавал и натрошен жълтък.

В дълбока голяма чиния сипваме картофената смес и с лъжица се оформя блат за торта.

Стените се украсяват с кръгчета сварен морков и кисели краставички.

Отгоре се покрива с кашкавалена смес и се декорира по фантазия с продукти, които са в солената торта, и листа пресен магданоз за свежест.

Солената торта за Коледа се оставя в хладилника.

Всели и вкусни празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: