Картофени кифлички

Диди МариноваДиди МариноваНовак
31/07/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 876
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете картофите, захарта и прясното масло и ги разтрийте на трохи. Добавете солта, млякото и жълтъка и за замесете тестото.

Разделете го на парчета и ги разточете. Нарежете на квадратчета. Слагайте по малко мармалад в някой от ъглите и завивайте към срещуположения.

Оформяйте кифличките и ги подреждайте в подмазнена тава - най-добре застлана с хартия за печене.

Намажете ги с разбито яйце и ги изпечете в умерена фурна. Може да ги поднесете поръсени със захар. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
красимира
красимира
02.08.2013 00:28
Защо пише ,че млякото е една супена лъжица? Не е ли малко? Та то няма и да се усети....Мисля да експериментирам с повече мляко и малко брашно.
0
0
вълчанова
вълчанова
01.08.2013 20:58
Не съм ги пробвала,защото си мисля че може би трябва да има и брашно за замесването на тестото.А солта предполагам ,че е една щипка...........защото са сладки
кифлички.
0
0
мария
мария
30.03.2014 10:17
картофи и сладко не друго е каима эахар не сол и става много хубово опитай
0
0