Коледна баница с готови къпани кори

27/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуска се фурната да се затопля до 190 градуса.

В купа се натрошава сиренето. Добавят се млякото и яйцата, като единият жълтък се отделя в чаша – за намазване. Маслото се нарязва на парченца.

Приготвя се намазана с олио тава, не по-голяма от 30 см в диаметър.

Разгъва се първата кора, разнасят се върху нея около 10 супени лъжици от сместа. Напръсква се с 3 лъжици олио. Затваря се единият край малко към центъра и се навива на руло. Подреждат се в посока от външната страна на тавата към средата ѝ. Така се подготвят и другите две къпани кори за баница.

Наредената баница се разрязва на кръст на четири. Ако е останало от сместа, се разпределя отгоре. Разпределят се и парченцата масло. Следва газираната вода.

Приключва се с намазването на жълтъка.

Поставя се тавата в средата на фурната, като температурата се понижава до 180 и се пече час и 10 минути, защото тези кори са по-дебели и термичната обработка не трябва да бъде бърза, нито силна.

Подготвят се късметите: нарязват се и се увиват около клечки за зъби.

Готовата коледна баница с къпани кори се изважда, поръсва се с вода и се покрива с хартия и чиста кърпа за 5 минути.

Набождат се клечките с навитите около тях късмети, като се разпределят равномерно по повърхността.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар