Свински шницели със сос

01/08/2013
"Търсите ли си компания за обяд?"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 204
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко свинските шницели. Овкусяваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме до готовност в силно сгорещеното масло.

Прибираме на топло шницелите. В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Добавяме наситнените чушки, заливаме с бяло вино и оставяме да се задушава под похлупак на тих огън.

Когато зеленчуците омекнат, а виното се изпари наливаме сметаната. Добавяме черен пипер и сол на вкус и варим около 5 минути. Пускаме шницелите в сметановия сос и варим още 3-4 минути.

Поднасяме шницелите върху канапе от паста или ориз, обилно поляти със сос.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Libelle
Libelle
20.09.2013 11:24
Отличен 6 за рецептата!

От редактора : Снимката е коригирана. Благодаря за оценката ;)
1
0
Delfina
Delfina
04.08.2013 21:55
Днес направих за вечеря шницелите и станаха много вкусни. Нестанаха като на снимката, а и малко промених рецептата ( замених виното със бира и добавих и гъби). Заслужава си да се направи.
0
0