Ориз с домати и маслини на фурна

DonchevaTeodoraDonchevaTeodora
Новак
4
22
10
31
29/12/2019
"Когато си помислим за постна вкусотия, първото нещо, което ни идва наум е ориз с домати и маслини на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 140
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в гевгир и измийте под течаща студена вода, докато водата, стичаща се отдолу, стане бистра.

Почистете и нарежете лука. Чесъна го пресовайте с преса за чесън, ако нямате го нарежете на много ситно.

Сложете тенджера на котлона, сипете олиото и сложете лука и чесъна, запържете за кратко и добавете отцедения ориз. Пържете, докато оризът стане прозрачен.

Сипете виното и разбъркайте, изчакайте няколко минути, докато алкохолът се изпари.

Добавете смлените домати, разбъркайте. След 5 минути сипете бульона, нарежете маслините, сложете и тях, подправете със сол и черен пипер.

Намалете котлона на средна температура, затворете постното ястие с капак и гответе около 20 мин, като периодично разбърквате. Поднесете ориза на фурна топъл.

Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Модерна, практична и с незалепващо покритие - мечтаната универсална тава за всяка кухня

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар