Руло за всеки празник

Руло за всеки празник

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
205
2k
536
624
2
29/12/2019
"Пухкаво домашно руло с нежен шоколадов вкус..."
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 115
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • сол - щипка
  • крема сирене - 75 г Филаделфия с течен шоколад
  • сладко - 1 кафена чашка по избор (аз използвах такова с цели вишни)
  • ликьор - 50 мл (Бейлис)
  • есенция - бадем или друга по избор
  • За заливката
  • шоколад - 100 г кулинарен
  • масло - 50 г
  • вафлени топчета - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес.

Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10 мин.

Докато още е топло, навиваме рулото с помощта на още един слой кухненска хартия.

След като изстине, напояваме с ликьора. В единия край намазваме с крема филаделфия, а в останала част със сладкото. Завиваме и оставяме да за около 2 часа.

Заливаме сладкото руло с разтопените шоколад и масло. Украсяваме с добавки по избор!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар