Уникален хляб с червена леща

04/01/2020
"Ако досега не сте хапвали хляб от червена леща, доста сте изпуснали "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 683
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаша червена леща се залива в тенджера с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя, докато леко набъбне, оставих го 1 нощ.

На другия ден се отцежда добре. Сипва се на две пъти в чопър и се мели, докато се получи гъста смес, да няма цели зрънца.

Сипва се в купа, прибавяме яйцата, сол на вкус, нарязан магданоз, черен пипер, олио и киселото мляко с разбит бакпулвер да шупне.

Накрая добавяме царевично брашно. Разбърква се с вилица и с пасатор се пасира на гладка смес.

В малка правоъгълна форма за кекс върху хартия за печене сипваме сместа.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C около 30-40 минути до суха клечка.

Изважда се хлябът, изчакваме малко да се охлади и се нарязва.

Хапваме хляба с червена леща по всяко време - толкова е вкусен и здравословен!

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар