Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се слагат в тенджера, за да се сварят.
След като вече са сварени, се накъсват на малки парчета и се заделят настрани.
В тенджера, за предпочитане незалепваща, се добавя една глава нарязан лук с малко олио и се запържва.
След като лукът омекне, се добавя една водна чаша булгур, който е специален за пилаф.
Запържва се още една минута и се добавя доматеният концентрат.
След като се разбърка добре, се доливат 3-4 чаши от бульона от пилешкото месо.
Посоляваме, овкусяваме с подправки и оставяме да покъкри за малко.
След като вече си е поело, повечето от водата се изсипва, а накъсаното пилешко месо се разбърква на тих огън.
Капакът на тенджерата се затваря, за да може булгурът да поеме от водата. Оставя се така за около половин час.
Булгур пилаф с пилешко се сервира топъл, с нарязан на парчета лук за предпочитане, но винаги може да премахнете лука, в случай че не ви е по вкуса.