Начин на приготвяне
Сипва се брашно от спелта в тавичка и поръсваме със солта.
В киселото мляко се разбива сода за хляб да шупне и сипваме в средата на брашното.
Добавя се яйцето, сушен риган, зехтин и натрошено сирене. С брашното се замесва тесто, да не лепне, разбърква се с вилица.
За първи път работя с това брашно, но се получиха страхотни соленки без глутен. Тестото се точи на дебела кора около 0. 5 мм.
С къдрав нож се нарязва на ленти по 1 см, а дължината си определяте вие - по-къси или по-дълги.
Нареждат се соленките върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 180-200 °C за 15-20 минути и изваждаме в чиния. Вкусно и здравословно!
Коментари
Супер са соленките! Само че не са без глутен!
Това е много важно да се каже!
Тъй като е част от семейството на пшеницата, спелтата съдържа глутен и не е подходяща за хора с непоносимост към глутена! Но за всички останали рецептата е супер!