Соленки без глутен

Соленки без глутен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25
"Ако ще спазвате някакъв хранителен режим, по-добре да е с домашно приготвени соленки без глутен, поне ще знаете, че ще хапнете вкусно, макар да сте на диета"

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 450 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г натрошено
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашно от спелта в тавичка и поръсваме със солта.

В киселото мляко се разбива сода за хляб да шупне и сипваме в средата на брашното.

Добавя се яйцето, сушен риган, зехтин и натрошено сирене. С брашното се замесва тесто, да не лепне, разбърква се с вилица.

За първи път работя с това брашно, но се получиха страхотни соленки без глутен. Тестото се точи на дебела кора около 0. 5 мм.

С къдрав нож се нарязва на ленти по 1 см, а дължината си определяте вие - по-къси или по-дълги.

Нареждат се соленките върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 180-200 °C за 15-20 минути и изваждаме в чиния. Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#255732
Потребител#255732
Здравей, Вили,
Супер са соленките! Само че не са без глутен!
Това е много важно да се каже!
Тъй като е част от семейството на пшеницата, спелтата съдържа глутен и не е подходяща за хора с непоносимост към глутена! Но за всички останали рецептата е супер!
09.05.2020 23:35