Начин на приготвяне
Нарежете заешкото месо. Добре е да е с кости, от тях супата става по-вкусна и плътна.
Сложете месото в тенджера, налейте около 1 и половина литра вода и кипнете. Оберете пяната с решетъчна лъжица.
Варете месото около 30 мин., след което добавете нарязаните на ситно морков, лук, целина и чушка. Може да сложите и един картоф. Сварете до готовност на зеленчуците.
Извадете месото от супата, обезкостете и върнете отново в тенджерата. Овкусете с щипка девисил и магданоз.
Добавете 2 с.л. просо, продължете варенето още 7-8 мин. и свалете тенджерата от котлона. Разбийте с вилица един жълтък с 2 с.л. кисело мляко.
Налейте черпак от горещата заешка супа в застройката, разбъркайте добре и върнете в тенджерата. Подправете с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.
Забележка: Може да запържите леко месото със зеленчуците и след това да налеете вода и доварите супата!
Да ви е сладко! Страхотна пъстра заешка супа с просо!