Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Най-вкусните орехови курабийки

Най-вкусните орехови курабийки

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Най-вкусните орехови курабийки3 / 3
11/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Даваме ви рецептата за най-вкусните орехови курабийки и очакваме да ни поканите на гости, щом ги направите, за да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • захар - 1 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода бикарбонат - 1 ч.л
  • мас - 1 ч.ч. топена
  • орехи - 1 ч.ч. смлени + за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме част от брашното заедно с кристалната захар. Разтваряме содата в киселото мляко и добавяме към брашното и захарта.

Маста не трябва да е напълно разтопена трябва да е мека. Добавяме към тестото.

Слагаме смлените орехи и замесваме тестото. Добавяме останалото брашно и месим меко тесто.

Правим топчета колкото орех. Овалваме топчетата в смлените орехи. В тава поставяме хартия за печене.

Редим ореховите курабийки, но оставяйте застояние между тях, защото се надуват.

Печем курабийките в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 мин.

Не ги препичайте!

Трябва да са мекички, когато ги вадите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако нямам мас какво да сложа?
05.02.2024 23:28
Анонимен
Анонимен
Оставят се малко орехи за овалване
12.10.2023 17:39
1
Анонимен
Анонимен
Не разбрах орехи само за овалваме или и в тестото.Не точно обяснено
15.05.2022 16:16
3
1
1
Покажи всички подкоментари