Бъбреци със сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бъбреци със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Малко са изпитаните рецепти за бъбреци, затова тази веднага влиза в златния фонд"

Необходими Продукти

  • бъбреци - 1200 г телешки
  • лук - 2 глави
  • вино - араматно 1/2 в.ч.
  • сос - от печено или силен бульон 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 г
  • масло - 1/2 пакетче
  • мазнина
  • нишесте - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се почистват от надбъбречната лой, каналчетата и легенчето. Накисват се 2-3 часа във вода, която се сменя периодично. Накисват се още за 2-3 часа в прясно мляко. Отцеждат се, подсушават се в кърпа и се нарязват на филии.

Изпържват се в силно загрята мазнина. Изваждат се и се поставят в затоплени чинии. Останалата от пърженето мазнина се кипва заедно с виното, част от прясното масло и по малко сол, захар и черен пипер.

Ситно нарязаният лук се задушава в останалото прясно масло, смесва се със соса от печено или силен бульон и размитото в малко вода нишесте и се прибавя към врящата мазнина.

Полученият сос се разбърква и щом се сгъсти, се отдръпва от огъня. Поднася се в сосиера.

Разпределените на порции бъбреци се поднасят с гарнитура и салата по избор

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: