Домашен яйчен двуцветен крем

ДилянаДиляна
Чирак
86
77
25
12/01/2020
"Понякога сме в настроение за по-лек и нежен десерт, точно тогава си хапваме страхотен двуцветен крем, собствено производство "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 148
  • Преглеждания за месеца558
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и белтъците на яйцата се отделят. Жълтъците се разбиват с брашното и 200 мл от прясното мляко.

На котлона слагаме останалата част от прясното мляко заедно с 300 г от захарта, маслото и ванилиите.

След затопляне на млякото и разтапянето на маслото, на тънка струя добавяме жълтъчната смес. Бъркаме до сгъстяване на крема.

Белтъците разбиваме на сняг с останалата захар.

Смесваме крема и белтъците на сняг. Част от яйчения крем смесваме с разтопения шоколад.

В подходящи чашки или купички започваме да разпределяме и редуваме бял крем и оцветен с шоколад.

Накрая декорираме с шоколад на парченца и малко белтъци на сняг. Домашният яйчен двуцветен крем е готов!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар