Начин на приготвяне
Изсипете в купа киселото мляко заедно със содата бикарбонат.
Разбъркайте и изчакайте млякото да шупне. Пробвайте солта и захарта и разбъркайте.
Започнете постепенно да добавяте и предварително пресятото брашно.
Разбъркайте добре с дървена лъжица или пръсти при всяко добавяне от брашното.
Получава се лепкав тесто, но не добавяйте повече брашно.
Оформете плоска содена питка, като преди това набрашните ръцете си. По желание може да отделите и малко тесто за украса.
Печете вашата содена питка с типово брашно в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25-30 минути на средна скара.
Щом се изпече питката, извадете я и я завийте с чиста кърпа за 10 минути.
Да ви е сладко.