Дамски каприз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Дамски каприз4 / 4
05/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Дамски каприз?! Сладкишът е кръстен на дама, която е знаела какво точно иска - само най-доброто"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер
  • брашно - около 2 ч. ч
  • ванилия
  • мармалад - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме мазнината с захарта и прибавяме 1 по 1 жълтъците. Разбиваме добре и добавяме киселото мляко, след това брашното с бакпулвера и продължаваме да бием до хомогенна смес.

Получената каша изсипваме в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна на 250 градуса.

Белтъците бием с няколко лъжици захар на сняг, прибавяме 1-2 ванилии за аромат.

Когато блатът е изпечен го вадим, мажем го с мармалада и разбитите на сняг белтъци и запичаме до бледорозов загар на глазурата.

Режем сладкиша на ромбоиди и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
513
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

troiq
troiq
I as go napravix sas krave maslo stana hydesen
17.05.2015 21:52
1
Dima
Dima
Moje da se napravi samo s 3 ili 4 qica
04.02.2015 18:02
2
Petq Radoslavova
Petq Radoslavova
Аз го направих с краве масло и прясно мляко-стана чудесен;
30.11.2014 16:55
3
2
М.
М.
Оригиналеното име е "Лондонски сладкиш".
25.01.2014 12:38
3
1
elimeli
elimeli
става хубаво и със сладко от сини сливи и орехи прекрасен сладкиш за тези които много обичат сладко
24.11.2013 19:51
2
Мира
Мира
Малко ме притесняват белтъците отгоре.Много бързо порозовяват и времето мисля няма да е достатъчно за убиването на слмонелата/ако има такава/.Може да пробвам отгоре със сметана.Иначе рецептата е супер!
29.08.2013 17:23
3
Маргарита Георгиева
Маргарита Георгиева
Този сладкиш има и друго наименование-Лондонски квадрати.Наистина с пр,мляко и масло е по вкусен,а освен това върху сладкото се наръсват и на едро орехи и след това белтъците.
03.06.2013 15:34
2
Ели
Ели
Този сладкиш става много по-вкусен и изтънчен с прясно мляко и масло (с кисело и олио е като кекс!). Свен това има тънкост при намазването на мармалада - блатът трябва да изтине малко. А белтъците се разбиват с 5-6 лъжици захар. След това се пече на силна фурна 220-230'С и само отгоре. Да ви е вкусно ;)
03.06.2013 10:45
6
Мирослава
Мирослава
Този сладкиш е страхотен
10.05.2013 21:38
1