Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с булгур и праз

Пилешки бутчета с булгур и праз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пилешки бутчета с булгур и праз
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • праз - 2 стръка
  • булгур - 2 ч.ч. дребен
  • олио - 1 ч.ч.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и почистват много добре.

Празът се нарязва на ситно и заедно с бутчетата се задушават в тавата с малко вода и олиото.

Булгурът се измива много добре и се накисва в студена вода за 30 Мин.

След като бутчетата с праза са задушени, се прибавят накиснатият булгур, джоджен, черен пипер и сол на вкус.

Залива се с 4 ч.ч. гореща вода, разбърква се добре и пилешките бутчета с булгур и праз се пекат 60 мин на 200 градуса на вентилатор или 180 без вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: