Кюфтета Строганоф

marinamarinaНовак
16/08/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 218
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете ситно накълцания чесън, телешката кайма, солта и червения пипер. Омесете кайма и оформете малки кюфтенца. Изпържете ги до златисто в силно сгорещено олио, след което ги извадете върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

В същата мазнина запържете ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на ивици. Пържете до омекване на зеленчуците, след което добавете доматеното пюре, което предварително сте разредили с бялото вино. Посолете на вкус.

Сложете кюфтенцата в соса, долейте 1 ч.ч. гореща вода и задушавайте ястието 12-15 минути на тих огън. Към края добавете сметаната. Свалете кюфтетата Строганов от котлона и ги поръсете със ситно нарязан магданоз.

Сварете макароните в подсолена вода до готовност, след което ги отцедете и ги изплакнете със студена. Поднесете ги като гарнитура на кюфтенцата, като леко ги полеете със сос.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
dobri
dobri
18.08.2013 19:58
стана страхотно
0
0