Царски солен кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
21/01/2020
"Царски солен кейк... толкова е вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 914
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Кекс

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.

Добавете нарязани щипка магданоз, щипка чубрица и щипка черен пипер.

Разбийте с вилица яйцата, към тях излейте на струйка олиото.

Прибавете натрошеното сирене, нарязания на кубчета салам, киселото мляко, нарязаните на парченца печени чушки.

Съберете двете смеси и разбъркайте добре.

Застелете продълговата форма за кейк с парче хартия за печене.

Изсипете сместа за соления кекс и подравнете.

Изпечете кейка на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Пробвайте за готовност с дървено шишче!

Извадете царския солен кейк на решетка и охладете.

Да ви е сладко!

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар