Лесен пандишпанов сладкиш с яйчен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
330
50
391
1
21/01/2020
"Пухкав пандишпанов сладкиш, който се топи в устата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 284
  • Преглеждания за месеца3911
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе яйчния крем.

Към прясното мляко добавете жълтъка, нишестето и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.

Отнемете от огъня, ароматизирайте крема с една ванилия.

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем.

Пресейте брашното с една чаена лъжичка бакпулвер, една ванилия и щипка сол.

Добавете ги на порции към яйчената смес, бъркайки с лъжица.

Застелете малка продълговата тава с хартия за печене. Изсипете пандишпановата смес.

Подравнете и разпределете отгоре крема на 6 купчинки.

Изпечете пандишпановия сладкиш на 180°C за 10-12 мин в предварително загрята фурна.

Охладете готовия пандишпанов сладкиш с яйчен крем и поръсете с пудра захар. Нарежете на квадрати.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар