Пърленки в хлебопекарна

22/01/2020
"Освен вкусни хлебчета, хлебопекарната може да ви удари едно рамо и при приготвянето на хрупкави пърленки "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл хладка
  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • HOSSO - 3 с.л.
  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • за намазване
  • краве масло - меко
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете всички течни съставки.

Добавете захарта, солта, брашното и отгоре изсипете маята.

Включете програма тесто и оставете машината да свърши работата, но не докрай.

След като замеси тестото и спре да бърка, изключете и го извадете.

Разделете го на малки топки и покрийте с памучна кърпа за 15 минути.

Вземете една топка, намажете ръцете с мазнина и раздърпайте тестото на плоска питка с дебелина 1 см.

Загрейте ребрен тиган и изпечете пърленките от двете страни.

Обелете чесъна и го пресовайте при кравето масло. Разбъркайте добре.

Мажете веднага всяка готова от пърленките в хлебопекарна от двете страни веднага, след като извадите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар