Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинска плешка, печена за 3 часа

Свинска плешка, печена за 3 часа

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Свинска плешка, печена за 3 часа
Снимка: Жулиета
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Печена свинска плешка, отнема време, но като я приготвите, ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • мед - 3 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилитки
  • олио - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре свинската плешка и я нарязваме на едри парчета.

Оставяме на страни, докато приготвим марината за свинско.

В купа слагаме олиото, меда и всички подправки и разбъркваме добре.

След това добавяме предварително нарязания или пресован чесън.

Готовата марина изливаме върху месото и го оставяме в хладилник за 3-4 часа.

След като месото си е поело хубаво марината, слагаме в тава за печене.

Останалата марината заливаме върху месото.

Печем месото на 150 градуса 3-4 часа, като покриваме тавата с печено свинско с фолио.

Сервираме топла печената свинска плешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: