Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Чудни свински пържоли с гъби

Чудни свински пържоли с гъби

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Чудни свински пържоли с гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ама наистина са чудни тези пържолки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр. големи
  • лук - 1 голяма глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • За заливка
  • кашкавал - 200 г
  • извара - 2 с.л. oбезмаслена
  • сметана - 200 г течна готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинските пържоли със сол, черен пипер, черния пипер и чубрицата.

Нарежете лука на шайби и наредете при пържолите. Капнете олио и оставете за 3 часа в хладилника.

Измийте и почистете гъбите, заварете в подсолена вода. Нека да се сварят добре, да не са сурови.

Когато пържолите са вече мариновани, ще ги запечем на грил тиган.

Отделете лука от пържолите. Изпечете пържолите в грил тигана с лек златист цвят. Лука, които отделихте от пържолите, също запържете на грил тигана, докато поомекне.

Наредете пържолите в тавичка, аз използвах йенска, без да я намазнявам. Разпределете запържения лук върху пържолите. Нарежете сварените гъбите на жулиени и добавете към пържолите с лук.

Направяте заливката, като настържете кашкавала на едро ренде, добавете към него обезмаслената извара и течната готварска сметана. Объркайте хубаво, сложете малко сол към заливката.

Покрийте пържолите с готовата заливка и запечете във фурната, като използвате само горния реотан. Защото пържолите са предварително изпечени и трябва да запечем само заливката.

Запечете до готовност чудните свински пържоли с гъби.

Поднесете пържолите със заливка топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: