Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сърмички с кълцано месо

Сърмички с кълцано месо

Доня ПерфектаДоня Перфекта
Новак
131413258
Сърмички с кълцано месо
Снимка: Доня Перфекта
2 / 4
31/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Сармички с кълцано месо - страхотни стават"

Необходими Продукти

  • месо - 1 кг по - мазничко
  • праз - 2 стръка
  • ориз - 1шепа
  • джоджен - 2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 к.ч.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр
  • кисело зеле - 1 зелка по - голяма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се накълцва на ситно, аз го направих на кухненския робот.

Към него се прибавя задушеният в олио и охладен праз лук, оризът, чубрица, джоджен, червен пипер и сол. Меси се, като се сипва зелев сок.

Трябва да се получи сочна плънка.

Зелката се разделя на листове и се махат големите жили по средата. Така от един лист се получават два фини.

В гювеч или друг съд се застилат на дъното цели листа. И започва подреждането на завитите сарми.

В малките зелеви листа се слага по малко плънка и се завиват не много стегнато.

Слага се бахарът и дафиновият лист, заливат се със зелев сок и вода, завиват се със зелеви листа и муш - сармите във фурната.

Пекох сармички с кълцано месо 30 мин на по-силна фурна до завиране и 2 часа на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: