Бюрек с праз

Бюрек с праз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудесна комбинация от продукти, съчетани в бюрек - а празът е черешката на тортата"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г
  • праз - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л
  • кори за баница - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • царевично брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете праза и лука. Нарежете на дребно.

В тиган сложете малко мазнина и ги запържете. Добавете каймата.

Пържете до побеляване. Добавете подправките, а след няколко минути и доматеното пюре.

Изчакайте да остане на мазнина и изключете. Оставете на страни, за да се охлади плънката.

В купа разбийте яйцата заедно с киселото мляко, царевичното брашно, олиото и бакпулвера.

Вземете една кора, намажете я със сместа с яйцата.

Върху нея поставете втора кора. Отново намажете.

Сложете малко от плънката и завийте на триъгълник.

Подредете бюрека в тавичка, застлана с хартия за печене.

Печете бюрек с праз на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: