Ямболска мусака в гювече

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
681
474
269
03/02/2020
"Ей така се прави вкусна мусака по Ямболски, пак заповядайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 695
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зелеви листа - 500 г
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • олио - 6 с.л. (за зелето) и 2 - 3 с.л (за каймата)
  • кайма - 500 г свинска
  • лук - 1 бр. глава кромид
  • червен пипер 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки смлян
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на ивички. След което го задушаваме за около 10-15 мин под капак с 6 с.л олио. Подправяме с червен пипер и задушаваме, докато зелето не омекне.

След като е готово, го отделяме настрани.

Нарязваме на сито една глава лук и леко задушаваме на не много силен котлон. Прибавяме каймата и разбъркваме добре. Държим на котлона, докато каймата не стане на гранули.

Подправяме я с черния пипер и сол на вкус.

Ред е да редим нашата мусака в гювечетата. Редим ред зеле, ред кайма, и завършваме с още един ред зеле.

Гювечетата печем в предварително студена фурна, нагласена на 180 градуса за 30 мин.

След което подготвяме и заливката за мусака им. В купа разбиваме яйцата заедно с брашното.

Сместа се излива във всяко от гювечетата. Запичаме мусаката без капак за 15 мин и нашата ямболска мусака в гювече е напълно готова.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар