Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват много добре с киселото мляко.
Прибавя се 1 с.л. олио, захарта и 200 г брашно. Сместа се разбърква много добре до получаване на смес без топчета.
В останалите 300 г брашно се прибавя солта и содата. Разбърква се много добре и постепенно се прибавя към сместа при продължително бъркане.
Тавата се намазва с 1 с.л. олио и малко брашно.
С лъжица се взима от сместа и се изсипва в тавата, като се правят топчици. Сместа за мързеливата питка не се меси.
Отгоре бърканата питка се поръсва със семена за питка.
Бързата бъркана питка се пече се 30 мин на 200 градуса на вентилатор или 180 градуса без вентилатор.
Тази лесна питка е идеална за закуска в компанията на любимите ви гарнитури, но е идеална и за обяд и вечеря.